کمتر از یک ماه تا موعد مقرر اعزام مسلمانان جهان به عربستان باقی مانده اما این کشور هنوز تکلیف حج تمتع را معین نکرده است. نماینده ولی فقیه در امور حج خواسته همه احتمالات درباره حج درنظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، بر اساس جدیدترین آمار وزارت بهداشت عربستان، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از ۷۶ هزار نفر فراتر رفته است، با این وجود، دولت ریاض بعد از ماه رمضان با وضع مقررات تازه‌، برخی محدودیت‌های تردد در این کشور را برداشت، اما همچنان عمره را در حالت تعلیق نگه داشت و محدودیت‌های شهر مکه را بیشتر کرد.

عمره که برخلاف حج، فریضه مستحبی مسلمانان به شمار می‌آید از حدود سه ماه پیش و همزمان با شیوع ویروس کرونا در این کشور، به حالت تعلیق درآمده است. کشورهای مسلمان بارها از عربستان خواسته‌اند تکلیف حج را سریع‌تر مشخص کند، اما تاکنون موضع و تصمیم رسمی از سوی این کشور اعلام نشده است.

در ایران با آن‌که عربستان از مسلمانان خواسته فعلا برای حج اقدامی نکنند، روند ثبت‌نام در کاروان‌ها متوقف نشده است. سازمان حج و زیارت اواخر هفته گذشته اعلام کرد معاینه‌های پزشکی زائران زیر ۶۰ سال را به پایان رسانده و اگر عربستان درباره برگزاری حج تمتع بالاخره تصمیم بگیرد اعزام‌ها را از ششم تیرماه، یعمی کمتر از یک ماه دیگر آغاز می‌کند.

سازمان حج ایران با احتمال تداوم کرونا در زمان حج، از دو ماه پیش سه سناریو را درنظر گرفت که شامل برگزاری حج با رعایت پروتکل بهداشتی، برگزاری حج با شرط سنی (زیر ۶۰ سال) و حذف افراد پرخطر و و در نهایت تعلیق حج بود.

سازمان حج و زیارت تا کنون روی سناریو شرط سنی مانور داده است، حالا نماینده ولی‌فقیه در امور حج از دست‌اندرکاران خواسته است: در برنامه‌ریزی‌ها احتمالات مختلف را مدنظر قرار دهند و مدیران و روحانی‌ها و زائران  را توجیه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در نشست شورای مدیران بعثه واکنش نشان داده که عربستان، کشورهای اسلامی را در خصوص حج همچنان در بلاتکلیفی نگاه داشته است.

وزارت امور مذهب اندونزی، کشوری که هر سال بیشترین تعداد زائر را در مناسک حج به خود اختصاص می‌دهد، نیز از تعلل مقام‌های سعودی انتقاد کرده و خواسته بود هرچه سریع‌تر درباره برگزار شدن مناسک حج سال تصمیم بگیرند. اندونزی به خاطر این تعلل در ارتباط با حج تاکنون قراردادی با عربستان نبسته و یا پولی نپرداخته است.

مناسک حج از اول مردادماه آغاز می‌شود، اما مسلمانان یک ماه پیش از آن سفر به این کشور را آغاز می‌کنند. برخی از زائران قبل از آن‌که این مناسک را به جای آورند، به شهر مدینه می‌روند تا مزار پیامبر (ص) را زیارت کنند. این مسجد جزء نخستن اماکنی بود که با شیوع ویروس کرونا در عربستان بسته شد. حالا پس از گذشت سه ماه با موافقت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی، طرح بازگشایی تدریجی مسجدالنبی از روز یکشنبه و با رعایت اصول بهداشتی اجرا می‌شود. این کشور هنوز درباره خروج کعبه از قرنطینه و کاهش محدودیت زیارت در مسجدالحرام، طرحی را اعلام نکرده است. این مسجد نیز سه ماهی است که تعطیل شده و فقط پرسنل آن به اضافه شخصیت‌های مذهبی این کشور امکان حضور در مسجدالحرام را دارند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *