به نام بخشاینده بی منت

زیارت دوره زائران کاروان حج اباصالح المهدی ( عج ) در روز یکشنبه مورخ 21 خرداد ماه 1402 در شهر مکه انجام شد .

کوه جبل النور : 

جبل النور (کوه نور) کوهی در ۳ کیلومتری مکه است که غار حرا در آن واقع شده‌ است.

مسجد جن : 

مسجد جن از مساجد قدیمی مکه است. این مسجد در ۲۰۰ متری قبرستان ابوطالب به سمت حرم، حدودا ۵۰ متر بعد از پل حجون در داخل خیابان است. مساحت آن ۶۰۰ متر مربع است و درب آن همواره باز است و کسی که از قبرستان ابوطالب به سمت مسجدالحرام حرکت می‌کند، پس از گذشتن از پل، مسجد در سمت راست او قرار دارد و با شماره‌ای مشخص شده است.

قبرستان ابوطالب ( ع ) : 

قبرستان ابوطالب آرامگاه همسر و اجداد پیامبر، یکی از اماکنی است که زائران خانه خدا در مکه مکرمه به زیارت آن می روند. قبرستان مَعلاة کهن‌ترین قبرستان شهر مکه است که به قبرستان حَجون (یا حُجون) و نزد ایرانیان به قبرستان ابوطالب نیز مشهور است. در قرون اخیر به مقبره بنی‌هاشم نیز آن را می‌‏شناسند.

این گورستان که به نام‌های مَعْلاة، مقبرةالمَعْلاة و جَنّةالمَعْلاة و مقبره قریش یا مقبره بنی هاشم نیز شهرت دارد، در دامنه کوهی به نام حَجون قرار داشته و امروزه در شمال شرقی مکه و بر سر دو راهی منتهی به مسجدالحرام و کوه حجون (در نزدیکی پل حجون و در کنار دره ابوذؤب) واقع است.

بزرگان دفن شده در قبرستان ابوطالب
قُصَی بن کلاب، جد پنجم پیامبر اکرم (ص)، نخستین کسی بود که در دامنه این کوه به خاک سپرده شد. از آن پس، اهالی مکه در دره سمت راست و چپ حَجون، اموات خود را دفن کردند. به این ترتیب، مقارن ظهور اسلام، حجون گورستانی معتبر شد، به ویژه اینکه اجداد پیامبر اسلام (ص)، عبدمناف، هاشم و عبدالمطلب، در آنجا مدفون بودند و به روایتی، آمنه، مادر پیامبر (ص)، نیز در همین گورستان به خاک سپرده شد.
قبرستان حجون محل دفن سرشناسان صدر اسلام می‌باشد، از جمله:
ابوطالب
حضرت خدیجه (س)
قاسم بن محمد
آمنه بنت وهب
همچنین برخی شخصیت‌های پیش از اسلام از جمله:
عبدمناف، پدربزرگ پدربزرگ محمد
یاسر و سمیه (اولین شهدای اسلام)
هاشم بن عبدمناف
عبدالمطلبدیگر مدفونان سرشناسِ این گورستان عبارت‌اند از: عبدالله بن عمر بن خطاب؛ فضیل بن عیاض، عارف قرن دوم؛ گروهی از سادات، به ویژه سادات حسنی؛ و منصور خلیفه عباسی.

ارسال پیام بسته است.